FC Utrecht plukt 'allrounder, echte prof en teamplayer' transfervrij weg bij NEC

FC Utrecht plukt 'allrounder, echte prof en teamplayer' transfervrij weg bij NEC

27-06-2023 16:01 Laatste update: 16:24
82

Mattijs Branderhorst mag zich officieel speler van FC Utrecht noemen. De Domstedelingen nemen de 29-jarige doelman uit Tiel, die voor twee seizoenen heeft getekend, transfervrij over van NEC.

Branderhorst werd afgelopen seizoen tweede doelman achter Jasper Cillessen en gaat nu voor zijn kansen bij Utrecht, waar hij de concurrentiestrijd aangaat met Fabian de Keijzer. De van Celtic gehuurde Vasilios Barkas in de Domstad houden bleek geen haalbare kaart door diens salariseisen.

"Mattijs is een echte prof en beschikt over een goede mentaliteit", reageert technisch directeur Jordy Zuidam op de clubsite. "In Tilburg, Maastricht en Nijmegen heeft hij door de jaren heen ervaring opgedaan in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. Hij is een allround keeper en werkt goed samen met zijn verdedigers. Een echte teamplayer, die heeft bewezen zijn mannetje te staan op het hoogste niveau."

Branderhorst is na Marouan Azarkan, Adrian Blake, Souffian El Karouani, Mats Seuntjens, Ole Romeny en Zidane Iqbal de zevende zomerversterking van FC Utrecht. Ook Can Bozdogan, Anthony Descotte en Modibo Sagnan werden vastgelegd, maar zij speelden al op huurbasis in Stadion Galgenwaard.