Pepi-transfer onder de loep: 'PSV betaalt minder dan aanvankelijk gedacht'

Pepi-transfer onder de loep: 'PSV betaalt minder dan aanvankelijk gedacht'

27-06-2023 20:42 Laatste update: 20:44
68

PSV gaat 8 miljoen euro vast en 1 miljoen euro aan bonussen betalen voor de diensten van Ricardo Pepi. De twintigjarige spits komt binnenkort officieel over van FC Augsburg, dat in eerste instantie meer dan 10 miljoen euro voor hem wilde ontvangen. 

Met de naderende overstap van Pepi naar PSV maakt het Eindhovens Dagblad een analyse van de transfer. De spits, die afgelopen seizoen zeer succesvol op huurbasis uitkwam voor FC Groningen, wilde koste wat kost vertrekken bij Augsburg. Zijn voorkeur lag vanaf het eerste moment bij PSV, dat volgens het ED enkele weken heeft moeten onderhandelen met de Duitse club. 

Zij wilden in eerste instantie dus 10 miljoen euro. Dat bedrag zal niet de uiteindelijke transfersom worden. PSV betaalt 8 miljoen en een miljoen aan bonussen die eventueel haalbaar zijn. 'Lukt het PSV om grote successen te boeken én draagt Pepi daar in grote mate aan bij, dan is het bedrag 10 miljoen euro', zo is te lezen. 

De Eindhovenaren moeten daarnaast accepteren dat een gedeelte van de eventuele winst bij een transfer in de toekomst teruggaat naar Augsburg. Dat percentage ligt volgens het ED tussen de 10 en 20 procent en geldt alleen over de winst. 

Verdediger en linksbuiten
Met Pepi gaat PSV de eerste grote zomeraanwinst presenteren, maar er zullen naar alle waarschijnlijkheid nog meer spelers komen én ook vertrekken. Met een afscheid van Ibrahm Sangaré en Érik Gutiérrez wordt rekening gehouden. De club van trainer Peter Bosz hoopt zelf snel een nieuwe verdediger en linksbuiten te kunnen verwelkomen. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!