'Ik hoop dat hij de promotie van PEC naar de Eredivisie meeneemt naar Castellón'

'Ik hoop dat hij de promotie van PEC naar de Eredivisie meeneemt naar Castellón'

02-07-2023 08:30 Laatste update: 10:31
7

Roland Baas kreeg veel vragen van zijn teamgenoten toen hij hoorde dat Dick Schreuder de nieuwe trainer van CD Castellón zou worden. De verdediger van de Spaanse club heeft in ieder geval veel vertrouwen in de oefenmeester, zo vertelt hij in #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur.  

"Ze vroegen: is dit een goede trainer? Hoe is hij?", aldus Baas, die de vorige transferwindow De Graafschap verliet voor een nieuw avontuur bij Castellón. "Ik ken hem persoonlijk niet, maar als je heel simpel promotie van de Keuken Kampioen Divisie naar de Eredivisie kan realiseren, kun je aannemen dat ze een goede trainer hebben aangenomen. Daar zit zeker toekomst in."

"Ik hoop dat hij de promotie van PEC naar de Eredivisie meeneemt naar Castellón", vervolgt Baas. "Het is in ieder geval erg fijn dat een Nederlander deze kant op komt. De taal is erg lastig, maar er zijn jongens die goed Engels kunnen. Ik volg ook Spaanse lessen. Een Nederlandse trainer legt echter net wat duidelijker uit wat hij wil. Ik hoop dat ik dat door kan geven aan teamgenoten."

Haralabos Voulgaris
Baas is clubeigenaar Haralabos Voulgaris erg dankbaar. "Ik las dat het een plan voor zes jaar is om in La Liga te spelen. Daar heeft deze eigenaar alles voor over. Hij heeft veel veel faciliteiten gerealiseerd voor ons. Een prachtig trainingsveld, een prachtige gym en een goede accommodatie. Daar doet hij alles voor. Voulgaris is een hele goede vent. Hij heeft alles over voor de club en dat siert hem als persoon."

Het afgelopen seizoen liet Castellón op een haar na promotie mis. Baas weet echter niet zeker of dat de reden is dat zijn voormalig trainer moest vertrekken. "Ik durf daar niet iets op te zeggen. Dat gaat buiten mijn boekje om. Ik krijg natuurlijk ook niet alles mee. Als de eigenaar al zo lang Schreuder op het oog had… Hij was echt heel enthousiast over hem. Dan kan dat gebeuren."