'Sparta heeft beet: Kasteelclub haalt vijfde zomerversterking op bij AZ'

'Sparta heeft beet: Kasteelclub haalt vijfde zomerversterking op bij AZ'

01-07-2023 17:07
33

Sparta Rotterdam is met AZ tot een overeenstemming gekomen over de transfer van Tijs Velthuis. De 21-jarige centrumverdediger, die tot één wedstrijd in de hoofdmacht van de Alkmaarders kwam, maakt de overstap naar Rotterdam-Spangen.

Velthuis' contract bij AZ liep nog één jaar door, waardoor Sparta een transfersom overmaakt naar Alkmaar. Voetbal International meldt dat de deal beklonken is. De verdediger, die het afgelopen seizoen op huurbasis voor NAC Breda speelde, maakte in 2020 zijn debuut voor de A-selectie, maar kwam daarna niet meer in aanmerking voor speelminuten in de ploeg van Pascal Jansen. Velthuis kwam tot 58 wedstrijden voor Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie.

Bij Sparta lijkt Velthuis de back-up van Mike Eerdhuijzen te worden, klinkt het. Eerdhuijzen kreeg gedurende het afgelopen seizoen van trainer Maurice Steijn de voorkeur boven de gestopte Adil Auassar. Na Django Warmerdam, Pelle Clement, Saïd Bakari en Sergi Rosanas geldt Velthuis als de vijfde zomerversterking van De Kasteelclub.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!