Oranje Leeuwinnen vernederen België en tanken zelfvertrouwen in uitzwaaiwedstrijd

02-07-2023 23:04
20

De Oranje Leeuwinnen hebben een geweldige generale repetitie beleefd voor het komende WK in Australië en Nieuw-Zeeland. In de uitzwaaiwedstrijd, die werd afgewerkt in Kerkrade, was de ploeg van bondscoach Andries Jonker met liefst 5-0 te sterk voor België.

Al na twee minuten spelen was het raak. Lieke Martens was het eindstation na een fraaie aanval: 1-0. Verdediger Stefanie van der Gragt kreeg even later de mogelijkheid om via de stip de 2-0 te maken, maar de inzet van de routinier werd gepareerd. Niet veel later kreeg Oranje opnieuw een penalty. Aanvoerder Sherida Spitse faalde niet: 2-0.

Nog voor rust werd het 3-0. Lineth Beerensteyn, die op het WK de geblesseerde Vivianne Miedema moet doen vergeten, nam de treffer voor haar rekening. Het doelpunt van de aanvalster was misschien wel de mooiste van de avond.

In het tweede bedrijf namen de Leeuwinnen allesbehalve gas terug. Victoria Pelova maakte van dichtbij de 4-0, alvorens Katja Snoeijs met een kopbal de 5-0 maakte. De eerste groepswedstrijd op het WK is op 23 juli. Dan is Portugal de tegenstander. De andere landen in Groep E zijn de Verenigde Staten en Vietnam.