Hongerige Branderhorst wil geen NEC-scenario: 'Voeren normale concurrentiestrijd'

Hongerige Branderhorst wil geen NEC-scenario: 'Voeren normale concurrentiestrijd'

05-07-2023 15:38
33

Mattijs Branderhorst gaat dit jaar vol voor een plekje onder de lat van FC Utrecht. Dat vertelt de zomeraanwinst tegen RTV Utrecht. Volgens de doelman is er in de Domstad in ieder geval sprake van een goede concurrentiestrijd met Fabian de Keizer.

Branderhorst is blij dat hij deze stap kon maken, aangezien het voor hem tijd was om de deur bij NEC achter zich dicht te trekken. "Er zijn weinig tweede keepers die een stap omhoog maken. En daar ben ik blij mee. Het perspectief bij NEC was er niet meer en dan is het tijd om te vertrekken. Jasper Cillessen kwam en toen was het voor mij weer zitten. Maar in de beker heb ik me goed in de etalage kunnen zetten."

Of Branderhorst ook daadwerkelijk eerste keeper wordt in Utrecht, hangt af van zijn concurrentiestrijd met Fabian de Keizer. De oud-keeper van onder andere NEC en Willem II heeft er in ieder geval het volste vertrouwen in. "Ik ken Fabian goed en kan goed met hem overweg. Hij is een fijne collega, wij voeren een normale concurrentiestrijd. Maar het doel is duidelijk: ik wil hier onder de lat staan."