Almere City bevestigt eerste transfer ooit in Eredivisie en legt Fransman vast

Almere City bevestigt eerste transfer ooit in Eredivisie en legt Fransman vast

10-07-2023 19:24 Laatste update: 19:35
14

Almere City FC heeft de eerste Eredivisie-transfer in de clubgeschiedenis afgerond. Thomas Robinet komt over van KV Oostende en tekent een driejarig contract bij de promovendus. 

Almere City maakt via de officiële kanalen bekend dat de transfer helemaal rond is. De Franse spits was het afgelopen seizoen op huurbasis actief voor AS Nancy, waar hij negen keer scoorde in 30 wedstrijden. Robinet heeft er zin in het hoogste niveau van Nederland mee te maken. "Ik had vorig seizoen al contact met Johan (Hansma, technisch manager, red.) over een overgang naar Almere City FC, maar toen kwam het er helaas niet van. Almere City FC is een mooie club met mooie ambities, dat ze nu op het hoogste niveau uitkomen is natuurlijk een fantastische kans voor iedereen bij de club", stelt Robinet op de clubsite.

Hansma is erover te spreken dat Robinet nu eindelijk naar de club komt. "We zaten al langer achter Thomas aan, dus we zijn verheugd dat we hem nu aan de selectie toe kunnen voegen. Hij is een spits die, zowel met de rug naar het doel als met de neus naar het doel, uitstekend uit de voeten kan en past qua strijdwijze uitstekend bij wat wij zoeken", besluit Hansma. Bradley van Hoeven keerde al terug naar de promovendus na een huurperiode bij TOP Oss.