Pierie na verhuurperiode definitief weg bij Ajax: 'Ik wilde heel graag terug'

Pierie na verhuurperiode definitief weg bij Ajax: 'Ik wilde heel graag terug'

11-07-2023 18:20 Laatste update: 18:44
92

Kik Pierie heeft Ajax verlaten voor een nieuw avontuur bij Excelsior. De 22-jarige verdediger tekende dinsdag een tweejarig contract in Rotterdam. Het afgelopen half jaar speelde hij al op huurbasis voor Excelsior

Nu maakt Pierie dus definitief de overstap. De verdediger kwam al zeven duels in actie voor Excelsior in de Eredivisie. "Ik ben superblij om hier te zijn", aldus Pierie op de clubsite van zijn nieuwe werkgever. "De laatste weken waren natuurlijk een beetje onrustig. Ik wilde heel graag terug naar Excelsior, maar moest geduld hebben. Alle partijen moesten er eerst uitkomen. Ik wist zelf dat ik dit wilde en dan is het top als het eindelijk zo ver is."

Tussen 2017 en 2019 viel Pierie op bij sc Heerenveen, waardoor Ajax hem voor zo'n vijf miljoen euro overnam. In Amsterdam kon hij echter nooit overtuigen. Pierie werd vervolgens verhuurd aan FC Twente en Excelsior. Bij laatstgenoemde club voelde hij zich naar eigen zeggen erg gelukkig. "Ik heb tijdens de vakantie veel over dat moment nagedacht en kreeg elke keer weer kippenvel", zei de verdediger. "Ik voelde me heel erg gewaardeerd en thuis. Daarom wilde ik er graag een langere periode van maken dan dat half jaar. Dat heeft niet alleen te maken met het team en de staf, maar met de hele sfeer binnen de club. En ook met de fans. Die zijn heel puur en mooi. Daar wil ik graag onderdeel van zijn."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!