Galatasaray heeft Angeliño (oud-PSV) binnen en speelt open kaart over salaris

Galatasaray heeft Angeliño (oud-PSV) binnen en speelt open kaart over salaris

13-07-2023 21:34
43

Angeliño mag zichzelf nu officieel speler van Galatasaray spelen. De linksback, die een verleden heeft bij NAC Breda en PSV, komt op huurbasis over van RB Leipzig.

De overstap van Angeliño naar Galatasaray hing al even in de lucht. Nu heeft de kampioen van Turkije de huurdeal bevestigd. Gala meldt dat het een huursom van 1,5 miljoen euro betaalt, terwijl de club ook een optie tot koop ter waarde van zes miljoen heeft bedongen.

Daarnaast maakt Galatasaray ook melding van het salaris dat Angeliño gaat opstrijken. De Spaanse linksback kan komend seizoen rekenen op een nettobedrag van 2,3 miljoen euro op zijn bankrekening. Het is niet duidelijk welke verdeling Leipzig en Gala hebben afgesproken voor het betalen van zijn salaris.

In het seizoen 2017/18 werd Angeliño door Manchester City verhuurd aan NAC, terwijl PSV daarna definitief aan de haal ging met de inmiddels 26-jarige linkspoot. Man City had echter een terugkoopclausule bedongen, die het ook activeerde. Daarna speelde Angeliño dus nog voor RB Leipzig en TSG Hoffenheim, de club die hem vorig seizoen huurde.