'Vorig jaar waren er maar drie basisspelers, nu staat er kern bij Vitesse'

'Vorig jaar waren er maar drie basisspelers, nu staat er kern bij Vitesse'

16-07-2023 09:50 Laatste update: 10:00
30

Maximilian Wittek is op dit moment niet bezig met een transfer. De 27-jarige linksback liep een jaar geleden nog gefrustreerd rond bij Vitesse, maar heeft het nu uitstekend naar zijn zin. 

"Ik heb lessen getrokken uit vorig jaar", zegt Wittek in de Gelderlander. "Ik werd opgeslokt door de onrust bij de club, de onduidelijkheid op sportief vlak. Alle transfergeruchten. Die voortdurende stroom aan verhalen, al die vragen. Van alle kanten. Dat doet toch wel iets met een mens. De transfer kwam er daarbij niet en dat zorgde voor ergernis. Ik was een vat vol frustratie. Maar dat laat ik niet meer gebeuren."

Bovendien is de sfeer in de selectie van coach Phillip Cocu een stuk beter. "Er zijn opnieuw veel spelers vertrokken. Maar er staat nu wél een kern bij de club. Met Melle Meulensteen, Marco van Ginkel, Nicolas Isimat-Mirin, Dominik Oroz, Million Manhoef en ikzelf. Vorig jaar waren er maar drie basisspelers, eigenlijk. Met Sondre Tronstad, Matus Bero en ik. De sfeer was niet goed. Nu is de sfeer veel beter."

Wittek loopt niet weg voor zijn leidersrol in Arnhem. Met een transfer is hij nu niet bezig en een contractverlening behoort wellicht zelfs tot de mogelijkheden. "Natuurlijk is de Bundesliga als Duitser mooi", stelt de vleugelverdediger, die in verband werd gebracht met degradanten Hertha BSC en Schalke 04. "Dit zijn ook mijn beste jaren. Dan is dit het moment voor een stap naar de Bundesliga. Maar dan moet er ook iets liggen. Momenteel concentreer ik me alleen op het hier en nu. Op de club."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Dirk Kuyt!