'Transfersom Kerkez ligt op straat: AZ weet opnieuw miljoenen te cashen'

'Transfersom Kerkez ligt op straat: AZ weet opnieuw miljoenen te cashen'

17-07-2023 20:52
130

Het geldbedrag dat gemoeid is bij de transfer van Milos Kerkez ligt op straat. Volgens transferexpert Fabrizio Romano ontvangt AZ achttien miljoen euro voor de Hongaarse linksback, inclusief bonussen.

Maandag werd duidelijk dat Kerkez definitief naar Bournemouth zal gaan. De negentienjarige linkspoot is na Sam Beukema en Tijjani Reijnders de derde basisspeler die voor een miljoenenbedrag vertrekt uit Alkmaar. AZ zette aanvankelijk in op een transfersom tussen de vijftien en twintig miljoen euro. Uiteindelijk zal de nummer vier van de Eredivisie - inclusief bonussen - achttien miljoen ontvangen, zo klinkt het.

Dinsdag of woensdag zal Kerkez gekeurd worden door Bournemouth. Daarna ondertekent de international een meerjarig contract bij de Premier League-club. In het zuiden van Engeland zal de back van AZ samen gaan spelen met Marcos Senesi en Justin Kluivert. Met laatstgenoemde kan Kerkez zelfs een linkerkant gaan vormen.

Dat Kerkez gaat vertrekken bij AZ was al even duidelijk. Lang lag Lazio dus op pole position, maar Bournemouth heeft de transfer uiteindelijk succesvol gekaapt. Anderhalf jaar geleden kwam de linkspoot over van AC Milan, voor ruim één miljoen euro. Na het vertrek van Owen Wijndal groeide de international al snel uit tot een van de dragende krachten in Alkmaar.