Nederlander maakt hattrick in Conference League en is plots topscorer van toernooi

Nederlander maakt hattrick in Conference League en is plots topscorer van toernooi

21-07-2023 12:24
31

Oege-Sietse van Lingen mag zich even de topscorer van de Conference League noemen. De Nederlander was op dreef in de eerste voorronde van de Conference League en schoot F91 Dudelange met een hattrick naar de overwinning. 

Voor sommige ploegen is het Europese seizoen al begonnen en het Luxemburgse Dudelange nam het donderdag op tegen St. Patrick's Athletic. Van Lingen, die lang in de jeugdopleiding van sc Heerenveen te vinden was, zorgde voor alle drie de doelpunten van Dudelange. Uiteindelijk wonnen de Luxemburgers het tweeluik en is Van Lingen even de topscorer in Europa. 

Na de jeugdopleiding bij Heerenveen vertrok Van Lingen naar de beloften van SC Cambuur en speelde hij ook een periode bij ONS Sneek en VV Katwijk. Na een avontuur bij Harkemase Boys was het Luxemburgse FC Victoria Rosport het eerste buitenlandse avontuur van de speler.

"Ik heb er altijd van gedroomd om in het buitenland te spelen", liet Van Lingen in juni weten tegenover Omrop Fryslân. "Voor grote stadions. Als we de eerste twee ronden overleven kan het zomaar zo zijn dat we tegen Fenerbahce of Besiktas moeten. Dat zou helemaal een droom zijn."