'Ajax moet over de brug komen: Russen slaan 'onwaardig' bod meteen af'

'Ajax moet over de brug komen: Russen slaan 'onwaardig' bod meteen af'

23-07-2023 07:55
218

Het eerste bod van Ajax op Eduard Spertsyan is afgeslagen door FK Krasnodar. De Amsterdammers wilden 8,5 miljoen euro betalen. Door bonussen kon dat bedrag oplopen tot 10,5 miljoen, zo meldden Fabrizio Romano en het Algemeen Dagblad zaterdag al.

Volgens Sport-Express en de Armeense sportjournalist Hrach Khachatryan zal Ajax, dat ook een doorverkooppercentage van tien procent in het vooruitzicht stelde, met een beter voorstel moeten komen. Het Russische medium schrijft dat Krasnodar het bedrag niet 'waardig' vindt en nog steeds inzet op vijftien miljoen.

Wedden

Meer odds

Ook Voetbal International meldt inmiddels dat het spel op de wagen is en dat Ajax aan het bieden is op de 23-jarige aanvallende middenvelder. Het weekblad spreekt van een vraagprijs 'richting de vijftien miljoen'. Mogelijk vinden beide clubs een middenweg. 

Ajax heeft na het vertrek van Jurriën Timber en Dusan Tadic en de aanstaande transfer van Calvin Bassey de financiële ruimte om zich te roeren op de transfermarkt. Spertsyan prijkt al langer hoog op het verlanglijstje in de Arena. Met veertien goals en veertien assists in 41 duels was hij afgelopen seizoen van grote waarde voor Krasnodar. De Armeense international was de assistkoning van de Russische competitie.

Bij Ajax zou Spertsyan de concurrentie moeten aangaan met onder anderen Steven Berghuis en Davy Klaassen.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Edwin Winkels & Daniel Reyes!