Jonker: 'Daar hebben we deze week dan wél heel veel aandacht aan kunnen besteden'

Jonker: 'Daar hebben we deze week dan wél heel veel aandacht aan kunnen besteden'

23-07-2023 12:32 Laatste update: 13:43
34

Andries Jonker is dik tevreden met de prestatie van de Oranje Leeuwinnen tegen Portugal (1-0). Nederland had het moeilijk, maar de bondscoach is na afloop nuchter.

"Het was een gevecht, Portugal laat zien dat ze de aansluiting naar de top hebben gevonden", aldus Jonker in gesprek met de NOS. "Ze hebben het ons ontzettend moeilijk gemaakt door drie keer van systeem te wisselen. Wij hebben geen kans weggegeven, dat hebben we goed gedaan. We hadden het onszelf makkelijker kunnen maken: als je 2-0 maakt, heb je rust in de tent."

Wedden

Meer odds

"Het missen van die kansen zijn wel cruciale momenten in dit soort wedstrijden", vervolgt Jonker. "We hadden niet heel veel kansen, maar wel twee heel grote. Wij moesten door die missers constant opletten dat we geen foutjes maakten, want dan ligt-ie erin."

Jonker denkt niet dat zijn speelsters in de war raakten. "Bijna alle spelers hebben minimaal veertig interlands gespeeld. De spanning was het probleem niet, dat was denk ik de energie en de power van Portugal."

Dode spelmomenten
De Oranje Leeuwinnen hebben in Nieuw-Zeeland getraind op dode spelmomenten, aangezien het trainingsveld niet in orde was. In Sydney was het gras in slechte staat en in Nieuw-Zeeland lag er nog een grote plaat op het cricketveld. "Daar hebben we deze week dan wél heel veel aandacht aan kunnen besteden: we hadden geen veld, wel een strafschopgebied. Dat Sherida Spitse goed kan trappen en Stefanie van der Gragt goed kan koppen, dat is geen nieuws."