Ajax en Steijn speuren naar 'grote as': 'Proef dat hij geen linksback zoekt'

Ajax en Steijn speuren naar 'grote as': 'Proef dat hij geen linksback zoekt'

26-07-2023 15:04
68

Ajax heeft zijn oog laten vallen op VfB Stuttgart-spits Serhou Guirassy. Kaj Ramsteijn, voormalig speler van onder meer Feyenoord en VVV-Venlo, legt in #DoneDeal van VoetbalPrimeur uit dat het niet onlogisch is dat de Amsterdammers bij de in Frankrijk geboren Guineeër uit zijn gekomen.

Ramsteijn sprak met Ajax-trainer Maurice Steijn toen de oefenmeester bij VVV-Venlo voor de groep stond. De oud-verdediger kon naar VVV, maar koos destijds voor een avontuur in Noorwegen. "Ik ken wel jongens die met hem gewerkt hebben, die zijn positief over hem. Wat hij in de Keuken Kampioen Divisie heel goed deed, is een grote as bouwen met sterke jongens. Danny Post, Ralf Seuntjens...", somt Ramsteijn op. "En snelheid op de flanken."

"Heel duidelijk en gestructureerd. Bij Sparta deed Steijn dat ook." Om die reden kijkt Ramsteijn er niet van op dat Ajax en Steijn naar een fysiek sterke spits op zoek zijn. Op het middenveld beschikt Ajax met nieuwelingen Branco van den Boomen en Benjamin Tahirovic ook over grote spelers. Het is geen geheim dat de Amsterdammers achterin nog op zoek zijn naar versterkingen. "Ik proef heel erg uit zijn woorden dat Ajax niet op zoek gaat naar een linksback, maar een linkercentrale verdediger."

Steijn liet onlangs merken nog niet tevreden te zijn over Owen Wijnal en Anass Salah-Eddine. "Ik verwacht dat Hato naar links gaat, ook weer vanwege het fysieke", aldus Ramsteijn. "Omdat Steijn liever twee grote gasten centraal achterin heeft."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Mahmoud El Boustati!