Excelsior presenteert zesde aanwinst: 'Ik las dat Van Persie hier heeft gespeeld'

Excelsior presenteert zesde aanwinst: 'Ik las dat Van Persie hier heeft gespeeld'

28-07-2023 12:10
14

Excelsior heeft zich versterkt met de Zweedse aanvaller Richie Omorowa. De negentienjarige spits komt over van IF Brommapojkarna en tekent een contract voor twee seizoenen in Rotterdam-Kralingen.

Omorowa is na Casper Widell de tweede zomerversterking uit Zweden. "Richie is een talentvolle spits met veel potentie voor de toekomst, die zich in de komende periode met behulp van onze staf verder kan gaan ontwikkelen. Hij is fysiek sterk, heeft power en met zijn bereidheid komt hij altijd tot kansen", zegt technisch manager Niels van Duinen op de clubsite.

Na goede gesprekken met Van Duinen en trainer Marinus Dijkhuizen raakte Omorowa overtuigd. "Ik heb mezelf natuurlijk ingelezen over de club en geïnformeerd bij vrienden die hier in Nederland voetballen, zoals Paulos Abraham die bij FC Groningen speelt. Zij waren positief over Excelsior en de mogelijkheden die de club mij biedt om de volgende stap te zetten", zegt de spits. "En ik las ook dat Robin van Persie hier in de jeugd heeft gespeeld, dat is natuurlijk een grote naam. Verder spreekt het voetbal in Nederland mij aan. Dat alles bij elkaar was voor mij reden om deze keuze te maken."

Omorowa is de zesde zomeraanwinst voor Excelsior. De Kralingers versterkten zich eerder al met Arthur Zagré, Widell, Kik Pierie, Lennard Hartjes en Mimeirhel Benita.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Mahmoud El Boustati!