'Feyenoord en Ueda bereiken principeakkoord over meerjarig contract'

'Feyenoord en Ueda bereiken principeakkoord over meerjarig contract'

28-07-2023 14:47 Laatste update: 14:51
100

Feyenoord en Ayase Ueda hebben een principeakkoord bereikt over een meerjarig contract. Dat meldt 1908.nl vrijdag. De komst van de Japanse spits lijkt echter nog ver weg, aangezien de clubs nog niet nader tot elkaar zijn gekomen.

Voor Ueda zelf is het in ieder geval duidelijk: hij wil de stap naar Feyenoord dolgraag maken. Nu moeten de Rotterdammers en Cercle Brugge er nog zien uit te komen. Feyenoord is bereid om acht miljoen euro te betalen, maar de Belgen willen een hogere transfersom voor de Japanner. Ueda staat nog tot medio 2026 onder contract bij de Belgen.

Cercle-directeur Carlos Aviña vertelde in Het Laatste Nieuws dat Feyenoord inderdaad interesse heeft, maar dat een akkoord nog ver weg is. "Feyenoord wil hem, maar zo is er ook een club uit de Premier League, de MLS en twee clubs uit Spanje. Ons standpunt is helder: deze clubs weten precies hoe veel ze moeten betalen. Wij hebben geen haast om Ayase van de hand te doen."

Mocht Ueda naar Feyenoord vertrekken dan kan hij de vervanger worden van de inmiddels getransfereerde Danilo. Zo kan hij in de schaduw van Santiago Gimenez wennen aan de competitie, zodat hij er staat als de Mexicaan vertrekt. De Japanner kwam het afgelopen seizoen vanuit zijn vaderland naar België en maakte indruk bij Cercle. In 42 officiële wedstrijden scoorde hij 23 keer.