Steijn proeft revanche-gevoelens bij Ajax-spelers: 'Dat merk je bij iedereen'

Steijn proeft revanche-gevoelens bij Ajax-spelers: 'Dat merk je bij iedereen'

29-07-2023 15:35
67

Maurice Steijn merkt dat een groot deel van de Ajax-spelers erop gebrand is om zich te revancheren voor het afgelopen seizoen. De trainer van de Amsterdammers helpt ze daarbij een stukje zelfvertrouwen terug te winnen. 

Ajax besluit zaterdag het trainingskamp in Zuid-Duitsland met een oefenwedstrijd tegen FC Augsburg. De voorbije dagen voelde Steijn dat diverse spelers nog ziek zijn van afgelopen seizoen. "Dat merk je bij iedereen eigenlijk, of ze nou jong of oud zijn. Ze balen van vorig jaar", aldus Steijn voor de camera van Ziggo. 

"Maar aan de andere kant moet je ze ook weer zelfvertrouwen geven en in hun kracht laten komen om dit jaar weer beter te presteren", vervolgt de trainer. "Dat doe je door beelden te bekijken met de jongens, door ze zelfvertrouwen te geven en door ze duidelijkheid te geven. Het geeft spelers een goed gevoel als je het een beetje kadert."

Berghuis
Iemand die zaterdag tegen Augsburg niet speelt, is Steven Berghuis. De aanvaller, die in gesprek met AT5 liet weten zich zorgen te maken over de huidige stand van zaken omtrent de selectie, is nog niet helemaal okselfris. "We hadden eigenlijk gehoopt dat we hem vandaag zouden zien, maar hij heeft toch een beetje een terugslag gekregen afgelopen week. Ik hoop dat hij vanaf maandag volledig kan aansluiten", besluit Steijn.