VI: Feyenoord tast diep in de buidel en heeft Ueda zo goed als binnen

VI: Feyenoord tast diep in de buidel en heeft Ueda zo goed als binnen

29-07-2023 20:16 Laatste update: 20:34
438

Feyenoord is zo goed als akkoord met Cercle Brugge over de transfer van Ayase Ueda, meldt Voetbal International. De 24-jarige Japanner geldt bij de landskampioen als opvolger van de naar Rangers FC vertrokken Danilo.

Ueda moet bij Feyenoord de concurrentiestrijd aangaan met Santiago Gimenez. De spits wil zelf dolgraag naar De Kuip, klinkt het. Als het papierwerk in orde is gemaakt, kan Ueda een meerjarig contract ondertekenen bij Feyenoord. De Rotterdammers maken een vaste transfersom van acht miljoen euro over aan Cercle. Dat bedrag kan via bonussen oplopen tot tien miljoen euro.

Het ligt in de lijn der verwachting dat Ueda de stand-in van Gimenez, die nog zeker één seizoen bij Feyenoord lijkt te blijven, wordt. De Stadionclub geeft Ueda de mogelijkheid om een jaar te wennen, zodat hij er volgend jaar bij een mogelijk vertrek van Gimenez direct kan staan. Door een schorsing mist Gimenez de eerste twee wedstrijden van de Champions League, wat betekent dat een debuut in de grootste Europese competitie meteen lonkt voor Ueda.

Ueda speelde sinds de zomer van 2022 bij Cercle. In België maakte de Japanner een sterke indruk. In 42 officiële wedstrijden scoorde hij 23 keer.