PSV zet Premier League-opponent aan de kant en gaat met vertrouwen naar De Kuip

30-07-2023 20:18 Laatste update: 20:51
172

PSV heeft zondag de oefencampagne met een overwinning afgesloten. De ploeg van trainer Peter Bosz won na een mooie fandag met 1-0 van het Engelse Nottingham Forest. Johan Bakayoko was de enige doelpuntenmaker van de dag.

Bosz verraste met een aantal namen in zijn basisopstelling. Zo begon de achttienjarige Isaac Babadi in de basis. Het talent uit eigen jeugd stond samen met Joey Veerman en Ibrahim Sangaré op het middenveld. Als backs begonnen Patrick van Aanholt op links en Shurandy Sambo op rechts. Noa Lang begon in de aanval samen met Luuk de Jong en Bakayoko.

Vanaf het begin werden de krachtsverhoudingen duidelijk in het Philips Stadion. De Engelse tegenstander liet de Eindhovenaren het spel maken en zakte zelf in op eigen helft. Lang en Babadi lieten zichzelf een aantal keer zien met gevaarlijke acties, maar tot enorme kansen kwam het nog niet. Nottingham Forest brak een aantal keer uit, maar bij die kansjes liet Walter Benítez zich gelden.

In de tweede helft liet PSV zich al meer gelden voor de goal van doelman Ethan Horvath. Uiteindelijk was het de jonge Belg Bakayoko die aanlegde voor de openingsgoal. Met een gericht schot zette de rechtsbuiten de 1-0 op het scorebord. PSV bleef nog wel op zoek naar een tweede goal, maar die kwam niet meer.

Met de overwinning op Nottingham Forest kende PSV een prima generale repetitie voor de Johan Cruijff Schaal. Vrijdag 4 augustus moeten de Eindhovenaren naar De Kuip voor de strijd tegen Feyenoord.