Excelsior ziet Kharchouch naar Saudi-Arabië gaan: 'Wij gunnen hem die kans'

Excelsior ziet Kharchouch naar Saudi-Arabië gaan: 'Wij gunnen hem die kans'

31-07-2023 17:55 Laatste update: 04-08-2023 15:29
18

Reda Kharchouch verlaat de Eredivisie. Al Bukiryah FC, een club uit Saudi-Arabië, neemt de 27-jarige aanvaller per direct over van Excelsior.

Excelsior ontvangt hoogstwaarschijnlijk een transfersom, omdat Kharchouch nog twee jaar onder contract stond. De spits kwam vorig jaar over van Sparta en speelde 31 wedstrijden voor de Kralingers, waarin hij vijf goals maakte. In de Eredivisie was Kharchouch dertien keer basisspeler.

"We hebben met elkaar het afgelopen seizoen geëvalueerd en daar hadden we ons allebei meer van voorgesteld", verklaart technisch manager Niels van Duinen. "Reda gaf bovendien aan de ambitie te hebben om een transfer te maken richting het Midden-Oosten. Wij gunnen hem die kans en wensen Reda veel succes bij zijn nieuwe uitdaging."

Kharchouch maakte bij Telstar een stormachtige entree in de Keuken Kampioen Divisie, scoorde in het afgebroken seizoen 2019/2020 twintig keer en verdiende een transfer naar Sparta. Daar kwam hij echter niet uit de verf. Bij Al-Bukiryah FC, dat niet in de hoogste divisie van Saudi-Arabië speelt, komt Kharchouch onder meer Hicham Faik tegen.