Naam Van Geel 'zingt rond' als nieuwe Ajax-directeur: 'Het zal toch niet?'

Naam Van Geel 'zingt rond' als nieuwe Ajax-directeur: 'Het zal toch niet?'

31-07-2023 21:10 Laatste update: 21:19
189

Martin van Geel is of was in beeld bij Ajax. Dat beweert Valentijn Driessen van De Telegraaf. De naam van de huidige algemeen directeur van Willem II 'zong rond' in Amsterdam.

Ajax is na het vertrek van Edwin van der Sar, die na een hersenbloeding aan de beterende hand is, op zoek naar een nieuwe algemeen directeur. Van Geel zou één van de kandidaten zijn. "De naam van Martin van Geel zong de afgelopen weken rond", aldus Driessen in Kick-off, een podcast van De Telegraaf.

Driessen wist niet wat hij hoorde. "Het zal toch niet dat Van Geel de nieuwe directeur van Ajax wordt? Hij heeft al een keer bij Ajax gezeten (tussen 2005 en 2008 als technisch directeur, red.) en is toen niet zo fijn weggegaan. Hij heeft bij Feyenoord gezeten en werkt nu bij Willem II. Hij laat niet overal een geweldig cv achter."

Volgens Driessen is er maar één topkandidaat voor de opvolging van Van der Sar. "Ajax moet Michael Kinsbergen bellen met de vraag of hij daar tijdelijk wil gaan zitten. Hij moet de boel dan weer gaan opstarten, want dat is nodig." Kinsbergen was tussen 2012 en 2015 de algemeen directeur bij Ajax en leidde in die periode Van der Sar op.