'Chelsea denkt weer aan Álvarez: Ajax-middenvelder op shortlist'

'Chelsea denkt weer aan Álvarez: Ajax-middenvelder op shortlist'

01-08-2023 09:50
78

Edson Álvarez is weer op de radar van Chelsea verschenen. De Mexicaan van Ajax prijkt op een shortlist met mogelijke versterkingen voor het middenveld van de Londenaren, meldt The Times.

Brighton-steunpilaar Moisés Caicedo geldt al enige tijd als toptarget van The Blues, maar ook Tyler Adams (Leeds United), Roméo Lavia (Southampton), Gabri Veiga (Celta de Vigo) én Álvarez zijn in beeld, schrijft de Britse kwaliteitskrant. Door de uittocht van spelers als Mateo Kovacic, N'Golo Kanté, Ruben Loftus-Cheek, Mason Mount en Kai Havertz zijn de opties op het middenveld plots beperkt voor manager Mauricio Pochettino. Daar wil Chelsea nu iets aan doen. 

Álvarez was een jaar geleden al een serieuze kandidaat voor de Premier League-topclub. Ajax wees vlak voor de transferdeadline zelfs een bod van vijftig miljoen euro af, omdat er geen tijd meer was om een vervanger aan te trekken. Deze zomer lijkt de Mexicaanse international alsnog te mogen vertrekken, al hanteren de Amsterdammers wel een vraagprijs van naar verluidt ruim veertig miljoen. Een overstap naar Borussia Dortmund viel al in het water, terwijl West Ham United nog wel interesse zou tonen.