Buitenspel: Van der Vaart opgenomen in Guinness Book of Records

Buitenspel: Van der Vaart opgenomen in Guinness Book of Records

01-08-2023 14:34
51

Blessuregevallen, transfers, interviews en wedstrijdverslagen; alles vind je in de nieuwslijst van VoetbalPrimeur. In de rubriek 'Buitenspel' houden we jullie vanaf nu óók op de hoogte van de zaken die een te hoog privégehalte hebben voor de gewone nieuwslijst, maar zéker het vermelden waard zijn.

Van der Vaart vestigt wereldrecord in padel
Rafael van der Vaart mag zich wereldrecordhouder noemen. De voormalig spelmaker van Ajax, Hamburger SV, Real Madrid en Tottenham Hotspur zal worden opgenomen in het Guinness Book of Records. Hij nam samen met 51 anderen deel aan een padeltoernooi dat liefst 48 uur duurde. Tussen de partijen in mochten zij slechts tien minuten pauze nemen. Daarmee hebben Van der Vaart en de anderen een wereldrecord gevestigd.

De 109-voudig Oranje-international spreekt van een flinke inspanning. "Maar het was erg leuk", zegt hij tegen de Hamburger Morgenpost. "Toen het klaar was, voelde het als het winnen van de Champions League. Er is zoveel moeite in gestoken." De groep wil volgend jaar zijn eigen record verder aanscherpen. "Dan ben ik er weer!", aldus Van der Vaart.