Update: 'Ueda doorstaat medische keuring, tekent spoedig bij Feyenoord'

Update: 'Ueda doorstaat medische keuring, tekent spoedig bij Feyenoord'

02-08-2023 11:48 Laatste update: 15:15
219

Ayase Ueda is woensdagmorgen afgereisd naar Rotterdam om daar zijn medische keuring te doorstaan als nieuwe speler van Feyenoord. Dat meldt Fabrizio Romano, die details deelt van de aanstaande transfer. 

De overstap van Ueda naar Feyenoord hangt al een tijdje in de lucht. De spits van (vooralsnog) Cercle Brugge moet in Rotterdam de naar Rangers FC vertrokken Danilo op volgen en de concurrentiestrijd met Santiago Gimenez aangaan. Volgens Romano betaalt Feyenoord een vaste transfersom van 9 miljoen euro aan Cercle Brugge

Daarnaast heeft Cercle Brugge een doorverkooppercentage van twintig procent afgedwongen. Ook zal de Belgische club uiteindelijk via oplopende bonussen van 1,25 miljoen euro nog meer verdienen aan de Japanse spits, die nu de boeken in gaat als zowel de duurste inkomende transfer van Feyenoord, als de duurste uitgaande transfer van Cercle Brugge. 

Carlos Aviña, de technisch directeur van Cercle Brugge, liet zich onlangs in gesprek met Het Laatste Nieuws al uit over het vertrek van de aanvaller. "Ayase Ueda heeft zich bij ons kunnen manifesteren en is Cercle Brugge zeer dankbaar voor dat belangrijke jaar in zijn carrière", vertelde hij. 

Update: Ayase Ueda heeft de medische keuring doorstaan en rondt spoedig zijn transfer naar Feyenoord af, meldt Voetbal International. De Japanse spits tekent voor vijf jaar in De Kuip. Ueda ontbreekt vrijdag nog wel in het duel om de Johan Cruijff Schaal, omdat de werkvergunning nog geregeld moet worden. Daardoor kan hij in het eerste Eredivisie-duel met Fortuna Sittard debuteren.