Levchenko: 'Dat zou ik niet voor het geld doen en ook niet voor de status'

Levchenko: 'Dat zou ik niet voor het geld doen en ook niet voor de status'

02-08-2023 19:49
67

Evgeniy Levchenko heeft als voorzitter van de Vereniging van Contractspelers (VVCS) niets te maken met de oorlog in Rusland. Wel waarschuwt hij spelers die een transfer naar Rusland willen maken, zo vertelt de Oekraïense oud-prof in #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur.

"Wij hebben er met de VVCS niets mee te maken", aldus Levchenko. "Als VVCS proberen we spelers op de juiste manier te corrigeren en te beschermen. Stel dat een speler bij ons komt en zegt: ik wil nu naar Rusland gaan. Mijn persoonlijke mening zou dan zijn om het niet te doen. Niet voor het geld en niet voor de status. Daarbij is het ook zo dat je belasting betaalt als je daar speelt en draag je bij aan de oorlog. Aan beide kanten proberen we dat zo goed mogelijk af te schermen."

Levchenko legt vervolgens uit hoe het er in de Oekraïnse competitie aan toe gaat tijdens de oorlog met Rusland. "De competitie gaat gewoon door en wordt gespeeld in een paar steden die relatief veilig zijn", klinkt het. "Je weet wel dat het zomaar anders kan zijn. Vorig seizoen ging er ook uit het niets een alarm af en moesten de spelers van het veld af om te schuilen. Het is een lelijke competitie, maar ik vind nog steeds dat Shakhtar Donetsk en Dynamo Kiev uitstekende teams zijn met goede kwaliteiten."

Bekijk hieronder de video met Evgeniy Levchenko