Ramaj: 'Mensen zeggen dat ik veel risico's neem, maar ik noem dat zelfbewustzijn'

Ramaj: 'Mensen zeggen dat ik veel risico's neem, maar ik noem dat zelfbewustzijn'

03-08-2023 16:11
93

Diant Ramaj is erg blij dat zijn transfer naar Ajax is afgerond. Toen de Amsterdammers voor het eerst aanklopten bij Eintracht Frankfurt was dat een prachtig compliment voor de doelman. In zijn eerste interview bij Ajax vertelt Ramaj over hoe de transfer tot stand kwam en wat zijn kwaliteiten zijn.

"Het betekent veel voor mij om zo'n reuzenstap te zetten", vertelt de nieuwe doelman van Ajax. "Dat geeft aan dat Ajax veel vertrouwen in me heeft. Ik voelde me bij mijn aankomst hier al op mijn gemak." Ramaj was zelf verbaasd toen Ajax bij zijn zaakwaarnemer aanklopte. "Eerste reactie toen Ajax zich meldde? "Is dit een droom of is dit echt?" Ramaj staat tot 2028 onder contract in Amsterdam.

Na de eerste interesse was de transfer rap beklonken, vertelt Ramaj. "Daarna ging het vrij snel. Ik ben blij dat het gelukt is en ik hier nu ben. Dit is een hele grote club. Vroeger speelde ik alleen op de Playstation met Ajax. Nu mag ik hier zijn, dat is echt heel bijzonder."

Ook schetst Ramaj nog een beeld van zijn kwaliteiten en pluspunten als doelman. "Ik ben nog een jonge doelman. Veel mensen zeggen dat ik veel risico neem, maar ik noem dat zelfbewustzijn. Mijn sterke punt is het spel met de bal, het opbouwen. Dat beheers ik erg goed. Mijn rol zal hier worden dat ik flink gas ga geven. Ik weet wat ik kan en dat wil ik laten zien. Ik ben hier op de juiste plek."