Seizoensopener in Engeland: City met Haaland, Arsenal moet beroep doen op aankoop

Seizoensopener in Engeland: City met Haaland, Arsenal moet beroep doen op aankoop

06-08-2023 10:00
1

ADVERTORIAL – Afgelopen vrijdag speelden landskampioen Feyenoord en bekerwinnaar PSV om de Johan Cruijff Schaal, maar vandaag staat de Engelse variant hiervan op het programma. Kampioen en bekerwinnaar Manchester City wacht runner-up Arsenal in de Community Shield. Blik vooruit en speel mee bij JACKS.NL!

Hoe verloopt de transferzomer voor City en Arsenal?

Manchester City won het voorbije seizoen de welbekende treble met een team dat op elke positie als een huis stond. Dat betekent op voorhand dat er niet veel investeringen in de vorm van kwaliteitsimpulsen nodig waren en dat is te zien in de daadkracht van The Citizens op de transfermarkt. Enkel Matteo Kovacic werd overgenomen van Chelsea. De Kroaat is de opvolger van de transfervrij naar FC Barcelona vertrokken Ilkay Gündogan. Naast Gündogan verloor City met Riyad Mahrez nog een speler die een belangrijke rol had in de ploeg van Pep Guardiola. De Algerijn heeft voor het geld gekozen en is komend seizoen te bewonderen bij Al Ahli in Saudi-Arabië.

Waar de technisch directeur van City vooralsnog dus een rustige transferzomer heeft, maakt die van Arsenal overuren. The Gunners hebben werkelijk waar met miljoenen gesmeten. Ruim 230 miljoen euro werd er uitgegeven om Declan Rice (West Ham United), Kai Havertz (Chelsea) en Jurriën Timber (Ajax) naar Londen te halen. Daar staat tegenover dat Granit Xhaka naar Bayer Leverkusen is vertrokken, maar zijn vertrek wordt opgevangen en geüpgraded met de komst van Rice.

Hoe doen de spitsen het in de voorbereiding?

Zowel Manchester City als Arsenal heeft een trainingskamp over de grenzen achter de rug. De club uit Manchester trok met Erling Haaland naar Japan. Daar speelde de Noor met zijn City tegen Yokohoma Marinos, Bayern München en Atlético Madrid. In totaal kwam de aanvalsleider 'slechts' twee keer tot scoren, maar alsnog zijn de verwachtingen voor komend seizoen hooggespannen. Guardiola zei al in een interview dat Haaland 'nog beter dan vorig jaar' is.

In tegenstelling tot City vloog Arsenal in westelijke richting. The Gunners speelden in de Verenigde Staten tegen de MLS All Stars, Manchester United en FC Barcelona. In die oefenwedstrijden liet Gabriel Jesus zijn klasse zien, maar de Braziliaan is geblesseerd geraakt waardoor hij de wedstrijd om de Community Shield aan zich voorbij moet laten gaan. Dat betekent dat Eddie Nketiah of aankoop Havertz naar verwachting gaat spelen, aangezien ook Folarin Balogun, de andere spits in de selectie, geblesseerd is.

De odds

JACKS.NL heeft een aantal mooie odds voor de wedstrijd tussen Manchester City en Arsenal voor je klaargezet. Zo is er een speciale quotering van 14.00 wanneer beide clubs in beide helften tot scoren komen. Daarnaast krijg je 1.61 wanneer Haaland een doelpunt maakt en die odd is voor Havertz nog een stuk hoger. Liefst 4.90 krijg je voor een doelpunt van de Duitser, die dus mogelijk als spits zal optreden.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen: voetbalprimeur.nl/speel-bewust

Advertorial Kansspelen

Deze advertorial is helaas niet beschikbaar, omdat je volgens onze systemen niet in de wettelijke doelgroep valt content/uitingen over online kansspelen mag zien. Bezoek onze Speel Bewust-pagina voor meer informatie over online kansspelen.