Willem II ontbindt contract van ex-aanvoerder: 'Gunnen hem een mooie stap'

Willem II ontbindt contract van ex-aanvoerder: 'Gunnen hem een mooie stap'

04-08-2023 12:46
15

Pol Llonch is vertrokken bij Willem II. Het contract van de Spaanse middenvelder is met onmiddellijke ingang ontbonden, zo maakt de Tilburgse club bekend.

Llonch (30) lag nog twee jaar vast, maar werd al weken naar de uitgang geduwd door Willem II. Nu zijn club en speler van elkaar verlost. Llonch was jarenlang een gewaardeerde kracht in Tilburg en droeg ook de aanvoerdersband. Sinds deze zomer was echter alles anders.

"Het doel is om op korte termijn in Spanje de sportieve draad weer op te pakken. Een nieuw avontuur waar ik naar uitkijk", reageert Llonch op de clubsite. "Degraderen met deze fantastische club was ontzettend zwaar. Daarnaast heb ik veelal gestruggeld met mijn fitheid waardoor ik niet altijd van waarde kon zijn binnen de lijnen."

Willem II plukte Llonch in 2018 weg uit Polen. "In goed overleg zijn we blij dat we samen tot een oplossing zijn gekomen", zegt technisch directeur Teun Jacobs. "We wensen Pol het allerbeste in de toekomst en gunnen hem een mooie stap in zijn geboorteland."