Lieve Lamprou is echt een werkbeest, dat is voor een derde keeper ideaal

"Lieve Lamprou is echt een werkbeest, dat is voor een derde keeper ideaal"

05-08-2023 16:45
58

Kaj Ramsteijn speelde in de jeugd van Feyenoord samen met Kostas Lamprou, die als derde doelman is teruggekeerd in De Kuip. De 31-jarige Griek lijkt bij uitstek geschikt voor die rol, zegt de voormalig verdediger in #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur.

"Ik heb heel lang met hem gespeeld. Het is een lieve jongen en echt een werkbeest. Dat is als derde keeper ideaal", begint Ramsteijn in #DoneDeal. "Als spitsen nog even willen afwerken, dan vragen ze de derde keeper om op goal te staan. En hij is iemand die echt voor elke bal wil gaan. Dat is dan prettig. Het is heel lullig, maar ik denk wel dat dat heel belangrijk is."

Ramsteijn vertelt dat Lamprou een goed meevoetballende keeper is. "Dat moet ook wel, want hij is natuurlijk klein. Die kritiek is ook terecht. Fysiek is het verder wel een heel sterke jongen. Hij heeft durf, wil veel uit zijn goal komen. Hij moet natuurlijk compenseren."

Ramsteijn weet dat de geringe lengte Lamprou al langer in de weg zit. De sluitpost is 1.78 meter. "Hij is bij Ajax afgetest, omdat ze hadden gekeken: hoe lang kan jij worden. Toen dachten ze: dit is niet lang genoeg. Toen is hij naar Feyenoord gegaan. Daar was hij goed hoor in de jeugd. Maar hij komt voor de top gewoon lengte tekort. Dat is wel jammer voor hem."