PSV zet duidelijke koers in onder Bosz: 'Daar trainen we al een maand op'

PSV zet duidelijke koers in onder Bosz: 'Daar trainen we al een maand op'

06-08-2023 10:16
102

Olivier Boscagli is tevreden met het PSV dat hij vrijdag zag in de Johan Cruijff Schaal. Volgens de Franse verdediger is er bij de Eindhovenaren nog wel wat te leren, maar de plannen die op de trainingen zijn gesmeed werden goed uitgevoerd.

Bij PSV is het strijdplan duidelijk: de manschappen van Bosz zetten in op dominantie en controle. "Dat trainen we nu al een maand. Het werkt tot nu toe goed. We willen hoog op het veld spelen en als je ballen snel terug kunt veroveren, hoef je uiteindelijk ook minder te rennen. Vanavond tegen Feyenoord wilden we veel balbezit zien te krijgen en dat is gelukt. Van daaruit konden we winnen", vertelde Boscagli na de winst van vrijdag tegen het Eindhovens Dagblad.

Boscagli kampte vorig seizoen met een langdurige blessure, maar de Fransman is sterker dan ooit terug gekomen. Na een lange periode van revalideren zit de strijdlust er duidelijk nog in bij de centrumverdediger. "Ik voel me prima bij die manier van spelen en tot nog toe zijn we allemaal fit gebleven. Van achteruit ballen geven is een van mijn kwaliteiten, om het voetbal bij ons op te starten. Fijn om daarin bepalend te zijn."