Van Wonderen niet onder indruk van Heerenveen-aankoop: 'Nog niet op juiste niveau'

Van Wonderen niet onder indruk van Heerenveen-aankoop: 'Nog niet op juiste niveau'

06-08-2023 12:31
54

Kees van Wonderen is nog niet onder de indruk van centrumspits Daniel Karlsbakk. De trainer van SC Heerenveen gaf in de voorbereiding de voorkeur aan middenvelder Pelle van Amersfoort in de spits en hoopt dat de club nog een aanvalsleider gaat halen.

"Hij is op weg, maar nog niet op het niveau waar we willen", vertelt een kritische Van Wonderen over Karlsbakk tegen Voetbal International. "Soms is hij wat onrustig aan de bal, maar hij heeft ook goede loopacties. Hij is snel, maar ook sterk. Daar moet hij nog wel beter gebruik van maken. Dat soort details moet hij zich nog eigen maken. Hij is onderweg, maar is nog niet daar waar hij kan zijn. Daniel is hartstikke jong en is hier ook pas net."

Heerenveen heeft een concurrent van Karlsbakk al lange tijd op het oog, de Moldaviër Ion Nicolaescu. De spits komt binnen afzienbare tijd over van het Israëlische Beitar Jerusalem. De Moldaviër moet Sydney van Hooijdonk doen vergeten in Friesland. Nicoleascu scoorde afgelopen seizoen twaalf keer in 34 wedstrijden. Karlsbakk moet dus zijn concurrent worden.