Ajax verliest laatste oefenduel voorafgaand aan nieuw seizoen van Dortmund

06-08-2023 18:51
310

Ajax heeft zondagmiddag de laatste oefenwedstrijd voorafgaand aan het nieuwe Eredivisie-seizoen verloren van Borussia Dortmund. De Amsterdammers, die met de aan Brighton & Hove Albion gelinkte Mohammed Kudus aan de aftrap verschenen, gingen op het Signal Iduna Park met 3-1 onderuit.

Net als tegen FC Augsburg begon Ajax met het piepjonge centrale duo bestaande uit Jorrel Hato en Olivier Aertssen. Op het middenveld was er een basisplaats voor Benjamin Tahirovic. Nieuwkomers Jakoc Medic en Carlos Forbs begonnen op de bank.

Ajax begon belabberd aan de wedstrijd. Al na zes minuten spelen was het raak. Julian Brandt scoorde en liet de Amsterdamse defensie er zeer kwetsbaar uitzien. Ajax kwam de achterstand echter al snel weer te boven. Brian Brobbey kipte binnen na een voorzet van Bergwijn. In het restant van de eerste helft was het vooral Dortmund dat gevaarlijk was. Géronimo Rulli onderscheidde zich met een aantal goede reddingen.

In de tweede helft zette Dortmund aan. En met succes: aanwinst en tevens invaller Felix Nmecha zorgde in minuut 54 voor de 2-1. Zes minuten later was het wéér raak bij de Duitser. De aanvaller kon vogelvrij inschieten na het matig verdedigen van Ajax.