Steijn kritisch: 'Dat hebben we in de voorgaande oefenwedstrijden ook gehad'

Steijn kritisch: 'Dat hebben we in de voorgaande oefenwedstrijden ook gehad'

06-08-2023 21:31 Laatste update: 21:32
119

Maurice Steijn zag verschillende dingen misgaan bij Ajax in het oefenduel met Borussia Dortmund zondagavond (3-1 nederlaag). De oefenmeester zag daarentegen ook goede dingen op Signal Iduna Park.

"We hebben zelf niet goed genoeg ingegrepen bij de kansen tegen, en we moeten effectiever zijn in het afronden", aldus Steijn in gesprek met Ziggo Sport na afloop van de wedstrijd. "We zijn drie, vier, vijf keer alleen voor de keeper verschenen. Dat hebben we in de voorgaande oefenwedstrijden ook gehad: bij een gelijke stand misten we de grootste kans en aan de andere kant kregen we hem om onze oren."

"Tegen zo'n ploeg hebben we goed meegespeeld, veel gecreëerd. De supporters verdienen een compliment voor hoe ze er tot het einde achter bleven staan", vervolgt Steijn, die werd gevraagd waar hij zich aan vast kan houden richting de eerste competitiewedstrijd in de Eredivisie komende zaterdag. "Ik haal vertrouwen uit het creëren van de kansen. We zetten goed druk, dwingen hen een paar keer tot fouten. Je ziet een team staan dat knokt voor elkaar, met interactie met het publiek. Dan kan het alleen maar beter. Wij gaan in ieder geval vol vertrouwen richting de competitie, dat hebben we vandaag denk ik weer bewezen."