'PSV en Bayern worden het eens: huur met optie tot koop van 12 tot 14 miljoen'

'PSV en Bayern worden het eens: huur met optie tot koop van 12 tot 14 miljoen'

06-08-2023 23:01 Laatste update: 07-08-2023 10:11
202

PSV is dicht bij de komst van Malik Tillman, zo meldt de doorgaans betrouwbare Florian Plettenberg zondagavond. Volgens de journalist worden op dit moment de laatste details besproken met Bayern München

Plettenberg schrijft dat PSV een koopoptie gaat bedingen op de 21-jarige middenvelder, die voor één seizoen gehuurd moet gaan worden. De leenvergoeding zou ongeveer één miljoen euro bedragen. Mocht de samenwerking tussen PSV en Tillman goed bevallen, krijgt de club uit Eindhoven de optie om hem definitief over te nemen voor ongeveer twaalf tot veertien miljoen euro.

Het afgelopen seizoen kwam Tillman uit voor Rangers FC, waar hij zich in de kijker heeft gespeeld. Bij de Schotse topclub was de Duitser goed voor maar liefst twaalf doelpunten en vijf assists in 43 officiële duels. Ook stond hij vorig jaar op het veld toen PSV door Rangers werd uitgeschakeld in de play-offs van de Champions League.

Bij PSV wordt Tillman gezien als opvolger van de vertrokken Xavi Simons, die onlangs de overstap maakte naar RB Leipzig.