'Feyenoord verrast: Fluminense-aanvoerder moet Geertruida opvolgen'

'Feyenoord verrast: Fluminense-aanvoerder moet Geertruida opvolgen'

07-08-2023 12:50 Laatste update: 13:35
157

Feyenoord wil zich versterken met een 26-jarige verdediger uit Brazilië. Marcilio Florencio Mota Filho - voetbalnaam Nino - moet één van de twee opvolgers van Lutsharel Geertruida worden.

Feyenoord gaat zich 'op zeer korte termijn' melden voor Nino, meldt 1908 maandag. De centrale verdediger staat onder contract bij de Braziliaanse grootmacht Fluminense, dat hem in 2019 wegplukte bij Criciúma. Zijn teller voor Flu staat inmiddels op 217 optredens.

De 1,88 meter lange Nino heeft een geschatte marktwaarde van zeven miljoen euro en beschikt over een contract tot 31 december 2024. Het is niet bekend hoeveel Feyenoord over heeft voor de Braziliaan, die de aanvoerdersband draagt bij de club uit Rio de Janeiro.

Nino geldt in De Kuip als een potentiële opvolger van Geertruida. Hij is hard op weg is naar RB Leipzig. De Duitsers betalen minimaal dertig miljoen euro voor de 23-jarige verdediger - een recordbedrag in de geschiedenis van Feyenoord.

Het is geen geheim dat Feyenoord na het vertrek van Geertruida ook nog een rechtsback aan de selectie wenst toe te voegen. Nino werd eerder deze zomer gelinkt aan de Turkse topclub Besiktas.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Ronald Graafland!