'Ajax ontvangt voorstel uit Frankrijk: Reims gaat fors over bod Burnley heen'

'Ajax ontvangt voorstel uit Frankrijk: Reims gaat fors over bod Burnley heen'

07-08-2023 13:06 Laatste update: 13:49
60

Ajax heeft een voorstel ontvangen van Stade Reims voor Mohamed Daramy. Dat meldt Fabrizio Romano. De Ligue 1-club probeert de overstap van de vleugelaanvaller naar Burnley te kapen, zo werd eerder al duidelijk.

Reims heeft nu officieel een bod uitgebracht op Daramy. De Fransen willen zestien miljoen euro betalen, plus een doorverkooppercentage. De onderhandelingen tussen Reims en Ajax zijn in volle gang, weet Romano.

Wedden

Meer odds

Reims werd het afgelopen seizoen elfde in de Ligue 1 en zou Daramy als een interessante optie zien om te proberen aan te haken bij de subtop. De Fransen hopen nu Burnley af te troeven met een beter voorstel. De Premier League-club van manager Vincent Kompany wil de 21-jarige Deen op huurbasis overnemen, met een verplichte koopoptie van ongeveer vijftien miljoen euro, inclusief bonussen.

Daramy werd in 2021 door Ajax opgehaald bij FC Kopenhagen. Destijds betaalden de Amsterdammers twaalf miljoen euro voor de dribbelaar, die echter niet kon overtuigen in de Johan Cruijff Arena. Het afgelopen seizoen keerde hij op huurbasis terug bij Daramy.