Mogelijke opponenten van Twente en AZ bekend: weerzien met Tadic lonkt

Mogelijke opponenten van Twente en AZ bekend: weerzien met Tadic lonkt

07-08-2023 14:20 Laatste update: 14:25
198

FC Twente kan aan de bak als het de play-offs van de Conference League weet te bereiken. De Tukkers nemen het op tegen Fenerbahçe of NK Maribor. AZ werd tijdens de loting in Nyon gekoppeld aan FC Arouca of SK Brann. 

De Alkmaarders moeten eerst nog wel zien af te rekenen met Santa Coloma uit Andorra, terwijl Twente in de derde voorronde tegenover FC Riga staat. Mocht de ploeg van coach Joseph Oosting doorstoten naar het laatste obstakel richting de groepsfase, dan wacht mogelijk een forse kraker. De tegenstander komt uit de ontmoeting tussen Fenerbahçe en het Sloveense Maribor.

Bij de Turkse grootmacht staat sinds kort oud-Twente-speler Dusan Tadic onder contract. De Serviër liet deze zomer zijn contract bij Ajax ontbinden. Ook oud-Feyenoorder Sebastian Szymanski streek neer in Istanbul. Twente overleefde eerder al tweeluik met het Zweedse Hammarby. Sem Steijn eiste een hoofdrol op door in beide duels te scoren.

AZ stroomt in de derde voorronde in, maar weet ook alvast wie het kan treffen in de play-offs. De Alkmaarders moeten naar het Noorse Bergen óf Arouca. Een treffen met die laatste club zou met het oog op de coëfficiëntenranglijst zeer interessant zijn. Nederland is daarop in een strijd verwikkeld met Portugal.

De play-offs van de Conference League worden net als die van de Europa League afgewerkt op donderdag 24 en 31 augustus. AZ zou eerst thuis spelen, FC Twente eerst uit.