'Benfica vindt nieuwe spits in Italië: contract wordt spoedig getekend'

'Benfica vindt nieuwe spits in Italië: contract wordt spoedig getekend'

07-08-2023 18:52
24

Arthur Cabral gaat spoedig een contract tekenen bij Benfica, zo melden verschillende Portugese media maandagavond. De spits speelt momenteel nog bij Fiorentina, maar het lijkt erop dat hij zijn laatste wedstrijd voor de Serie A-club heeft gespeeld. 

Momenteel is het Benfica van trainer Roger Schmidt op zoek naar een nieuwe spits, nadat bekend werd dat Gonçalo Ramos hoogstwaarschijnlijk bij Paris Saint-Germain gaat tekenen. De Franse topclub maakt naar verluidt zo'n 65 miljoen euro over. Dat bedrag kan door bonussen nog oplopen tot maar liefst tachtig miljoen euro. 

Even leek het erop dat Feyenoord-spits Santiago Giménez zou vertrekken naar Benfica, echter tekende hij een nieuwe verbintenis in Rotterdam. Daardoor kwam Cabral in beeld. Benfica is bereid om twintig miljoen euro te betalen aan Fiorentina. 

In 2019 verliet Cabral zijn geboorteland Brazilië voor een stap hogerop bij FC Basel. In Zwitserland was hij goed voor 65 doelpunten in 106 officiële wedstrijden. In 2021 verruilde hij Basel voor Fiorentina. Daar scoorde hij tien goals in 42 duels.