'Ajax bereikt mondeling akkoord met gedroomde verdediger over transfer'

'Ajax bereikt mondeling akkoord met gedroomde verdediger over transfer'

07-08-2023 20:51 Laatste update: 08-08-2023 07:56
315

Ajax heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Hiroki Ito over een transfer naar Amsterdam. Dat meldt de Duitse tak van Sky Sport. De verdediger zou zelf erg graag naar Ajax willen, maar VfB Stuttgart heeft het tweede bod van de Amsterdammers wederom snel afgewezen.

Eerder werd al bekend dat Ajax een tweede bod had gedaan op Ito. De Amsterdammers waren bereid om vijftien miljoen euro te betalen, maar Stuttgart ging daar niet mee akkoord. De Duitsers willen Ito graag houden, vertelde sportief directeur van Stuttgart, Fabian Wohlgemuth eerder al over de interesse van Ajax. Voor Ito ligt een contract tot de zomer van 2028 klaar in de Johan Cruijff Arena.

Technisch directeur Sven Mislintat ziet in Ito een sterke aanwinst voor Ajax. Eerder werd Jakov Medic al gehaald voor het centrum van de verdediging en ook Josip Sutalo van Dinamo Zagreb moet nog naar Amsterdam komen. Calvin Bassey en Jurriën Timber vertrokken deze zomer bij Ajax, waardoor er weinig centrumverdedigers overbleven bij de club.

Ajax lijkt na een lange tijd van stilte bij de club nu echt los op de transfermarkt. Voor de komst van Medic werden ook Benjamin Tahirovic, Branco van den Boomen, Carlos Forbs en Diant Ramaj al naar de Johan Cruijff Arena gehaald. Sutalo en Ito zijn de volgende gedroomde aanwinsten, maar de onderhandelingen met Stuttgart en Dinamo Zagreb lopen nog niet op rolletjes.