Deze vijf spelers hebben de meeste kans om topscorer van de Eredivisie te worden

Deze vijf spelers hebben de meeste kans om topscorer van de Eredivisie te worden

09-08-2023 12:00 Laatste update: 12:15
35

ADVERTORIAL – Het nieuwe Eredivisie-seizoen staat voor de deur en dat betekent ook dat de spitsen hun messen weer zullen slijpen. Afgelopen seizoen gingen Anastasios Douvikas en Xavi Simons gezamenlijk met de topscorerstitel aan de haal, maar hoe worden de kansen dit jaar in geschat? VoetbalPrimeur zet de odds die bookmaker Unibet aanbiedt voor de vijf meest kanshebbende Eredivisie-aanvalsleiders voor je op een rij.

Ricardo Pepi

PSV sloeg met Ricardo Pepi deze zomer zijn eerste slag op de transfermarkt. De Eindhovenaren betaalden een som aan FC Augsburg die kan oplopen tot tien miljoen euro. Afgelopen seizoen liet Pepi al zien dat de Eredivisie hem goed ligt. De Amerikaan was één van de weinige lichtpuntjes bij het gedegradeerde FC Groningen, waarvoor hij toch twaalf keer wist te scoren.

Hoe het komende seizoen eruit gaat zien voor Pepi is de grote vraag. Gezien de voorbereiding en Johan Cruijff Schaal lijkt Luuk de Jong nog altijd de voorkeur te krijgen in het nieuwe elftal van Peter Bosz. De ervaren aanvalsleider zal niet zomaar uit de basis te spelen zijn, aangezien hij komend seizoen de aanvoerdersband draagt. Kwaliteit geeft uiteindelijk altijd de doorslag dus voor de nieuwe spits is er werk aan de winkel. Op Unibet staat een odd van 7.00 voor een topscorerstitel van Pepi.

Anastasios Douvikas

De naam van Anastasios Douvikas viel al even in de intro en dat is niet zomaar. De spits van FC Utrecht werd afgelopen seizoen topscorer van de Eredivisie na vooral een doelpuntrijke tweede seizoenshelft. Ook komend seizoen geldt de Griek als één van de kanshebbers, al is het niet honderd procent zeker dat hij in de Galgenwaard te bewonderen is. SS Lazio werd onlangs al voorzichtig aan Douvikas gelinkt.

Dat Douvikas klaar is voor het nieuwe seizoen staat vast. De aanvaller kwam in de laatste oefenwedstrijd van Utrecht tegen Espanyol twee keer tot scoren en lijkt daarmee zijn vorm van afgelopen jaar door te trekken. Geloof je in een nieuwe gouden schoen voor Douvikas? Ook voor hem staat een quotering van 7.00 op Unibet.

Vangelis Pavlidis

Sinds Vangelis Pavlidis de overstap van Willem II naar AZ maakte, heeft hij nog geen moment teleurgesteld. De spits werd weliswaar geen topscorer van de Eredivisie, maar maakte afgelopen seizoen in alle competities in veertig wedstrijden 22 goals. Dat zijn zeker geen onaardige statistieken en dus wordt ook hij voorzichtig aan een transfer naar het buitenland gelinkt. In de Bundesliga zouden verschillende clubs de Griek op een lijstje hebben staan. Mocht Pavlidis ook komend seizoen in de Eredivisie schitteren, dan geeft Unibet hem een kans van 7.00 op zijn eerste topscorerstitel.

Brian Brobbey

Wat is een lijstje over de mogelijke topscorers zonder een spits van Ajax. Ook Brian Brobbey behoort tot de mogelijke kanshebbers voor een doelpuntrijk seizoen. De aanvaller heeft door het vertrek van Dusan Tadic flink wat ademruimte in de Ajax-basis, maar daar kan tegen het einde van de transferwindow nog het nodige aan veranderen. Van directeur voetbalzaken Sven Mislintat is bekend dat hij nog op zoek is naar een tweede spits.

Dat Brobbey zijn doelpunten wel maakt wanneer hij speelt staat vast. De aanvaller stond er vooral vorig seizoen om bekend dat hij vrijwel nooit de negentig minuten vol maakte, maar in de winterstop pronk zijn naam toch maar bovenaan de topscorerslijst. In de voorbereiding op het komende seizoen liet hij zien niet altijd op scherp te staan, maar wanneer Ajax weer écht gaat lopen en die honderd procent kansen er allemaal in vallen is de kans groot dat hij er met de topscorerstitel vandoor gaat. Voor een gouden schoen van Brobbey krijg je 4.00 bij Unibet.

Santiago Giménez

Santiago Giménez is misschien wel de gedoodverfde kandidaat om topscorer van de Eredivisie te worden. De Mexicaan kroop afgelopen seizoen pas na de winterstop uit zijn schulp en scoort sindsdien aan de lopende band. Op enkele goals na werd de spits geen topscorer van de Eredivisie, maar als hij het moyenne van na de winterstop ook al in de komende eerste seizoenshelft op de mat kan leggen, wordt er veel gejuicht in Rotterdam.

Ook bij Giménez speelt de vraag of hij nog wel een volledig seizoen in het shirt van Feyenoord te bewonderen valt. De kans bestaat dat hij deze zomer nog vertrekt, maar ook een winters vertrek zal altijd een thema blijven bij een speler zoals hij. Daarnaast hebben de Rotterdammers met Ayase Ueda ook al een concurrent en opvolger voor hem in huis gehaald. Voor Giménez staat een odd van 4.00 op Unibet wanneer hij de topscorer wordt.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen: voetbalprimeur.nl/speel-bewust

Advertorial Kansspelen

Deze advertorial is helaas niet beschikbaar, omdat je volgens onze systemen niet in de wettelijke doelgroep valt content/uitingen over online kansspelen mag zien. Bezoek onze Speel Bewust-pagina voor meer informatie over online kansspelen.