'Steijn hakt knoop door: Bergwijn volgt Tadic op als aanvoerder Ajax'

'Steijn hakt knoop door: Bergwijn volgt Tadic op als aanvoerder Ajax'

08-08-2023 11:36 Laatste update: 11:47
319

Steven Bergwijn is de nieuwe aanvoerder van Ajax. Dat melden De Telegraaf en Voetbal International. Maurice Steijn heeft de 25-jarige aanvaller maandag op de hoogte gebracht.

Ajax zal de keuze voor Bergwijn dinsdagmiddag tijdens de jaarlijkse Open Dag wereldkundig maken. Bergwijn is de opvolger van Dusan Tadic, die Amsterdam deze zomer verliet voor Fenerbahçe.

Steijn zal in een later stadium bepalen wie de tweede en derde aanvoerder wordt. Edson Álvarez en Davy Klaassen waren de vervangers van Tadic, maar de Mexicaanse middenvelder tekent op korte termijn bij West Ham United en Klaassen zou ook nog kunnen vertrekken.

Bergwijn maakte een jaar geleden voor 31,25 miljoen euro de overstap van Tottenham Hotspur naar Ajax. Na een flitsende seizoenstart zakte de Oranje-international diep weg. Hij doorliep de jeugdopleiding in Amsterdam, voordat hij doorbrak bij PSV.

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen maakte Bergwijn een sterke indruk. Of dat de reden is geweest voor Steijn om voor hem te kiezen, is nog onduidelijk. Wel heeft de trainer een belangrijke rol voor hem in gedachten. Het contract van Bergwijn loopt nog tot medio 2027.