Faeröerse Klaksvik na nieuwe zege weer een stapje dichter bij CL-groepsfase

Faeröerse Klaksvik na nieuwe zege weer een stapje dichter bij CL-groepsfase

09-08-2023 07:07
34

Het voetbalsprookje van Klaksvik kent vooralsnog geen einde. De club uit Faeröer zorgde al voor een grote verrassing door überhaupt de derde voorronde van de Champions League te halen, maar gaat gewoon vrolijk door met winnen. Dinsdagavond werd ook Molde FK aan de kant gezet. 

Klaksvik baarde opzien door onlangs over twee duels af te rekenen met het Hongaarse Ferencvaros. Zodoende stroomde het de eerste voorronde van de Champions League in, waarin ook BK Häcken werd verslagen. Daardoor verzekerde de stuntploeg zich als eerste Faeröerse club al voor de groepsfase van de Europa League, maar ook deelname aan het miljardenbal ligt nog in het verschiet. 

In Tórshavn, de hoofdstad van de eilandengroep, rekende Klaksvik dinsdagavond af met Molde, op dit moment de nummer vier van Noorwegen. De bezoekers kwamen nog wel op voorsprong dankzij Magnus Wolff Eikrem (voormalig speler van sc Heerenveen), maar moesten uiteindelijk buigen. Arni Frederiksberg maakte na 54 minuten spelen de 1-1, waarna de IJslander in de 84e minuut opnieuw toesloeg. Volgende week dinsdag staat de return in Noorwegen op het programma. 

Galatasaray
Mocht Klaksvik daadwerkelijk de play-offs van de Champions Leauge bereiken, dan treft het daar naar alle waarschijnlijkheid Galatasaray. De Turken waren dinsdag veel te sterk voor het Sloveense Olimpija Ljubljana. Het werd 3-0. Muhammed Kerem Aktürkoglu, Dries Mertens en Halil Dervisoglu scoorden.