Van den Boomen wil Eredivisie bestormen: 'Realiseerde dat ik iets speciaals had'

Van den Boomen wil Eredivisie bestormen: 'Realiseerde dat ik iets speciaals had'

09-08-2023 12:19 Laatste update: 12:41
132

Branco van den Boomen kan niet wachten om met Ajax aan de Eredivisie te beginnen. De middenvelder werd aan het begin van de zomer overgenomen van Toulouse en na een lange voorbereiding met de Amsterdammers staat hij nu eindelijk voor zijn terugkeer in de Nederlandse competitie.

De 28-jarige Van den Boomen is in ieder geval duidelijk over zijn rol bij Ajax. "Ik snap dat mensen dachten: hij was transfervrij en daardoor misschien voor de breedte gehaald", vertelt de middenvelder in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dat gevoel heb ik zelf niet. Ik ben hier echt gekomen om te spelen. Ik hoop wel aan wat goals bij te dragen, maar ik heb aan het eind van het seizoen liever geen assists en de titel, dan tien assists en de tweede plaats."

Ajax trok Van den Boomen aan toen Maurice Steijn nog niet eens trainer van de Amsterdammers was. Technisch directeur Sven Mislintat had in ieder geval meer dan genoeg overtuigingskracht. "Hij wist misschien wel meer over mij te vertellen dan andere clubs met directeur én trainer."

Van den Boomen staat vooral bekend om zijn goede traptechniek en daar is hij zelf ook zeker van op de hoogte. "Rond mijn twintigste realiseerde ik dat ik iets speciaals had waar ik meer uit moest halen. Met zo'n mooie trap was ik immers niet goed genoeg voor de eredivisie. Daarna heb ik daaraan veel gewerkt, net als aan mijn motoriek en mentaliteit."