'Feyenoord verrast en haalt Nieuwkoop terug naar Rotterdam'

'Feyenoord verrast en haalt Nieuwkoop terug naar Rotterdam'

09-08-2023 13:16 Laatste update: 13:35
246

Bart Nieuwkoop staat op het punt om terug te keren naar Feyenoord. Dat meldt Voetbal International woensdagmiddag. De Rotterdammers betalen een afkoopsom aan het Belgische Union Sint-Gillis, dat hem twee jaar geleden oppikte bij Feyenoord.

De 27-jarige vleugelverdediger speelde twee uitstekende jaren in de Jupiler Pro League bij Union Sint-Gillis, dat als promovendus tweemaal nét naast het kampioenschap greep. Nieuwkoop staat in België nog onder contract tot medio 2024. De eerste contacten voor een terugkeer zijn volgens 1908.nl eerder deze zomer al gelegd, maar de Rotterdammers worden met het naderende vertrek van Lutsharel Geertruida naar RB Leipzig nu ook concreter.

Voordat Nieuwkoop vertrok naar Union, speelde hij maar liefst zes jaar in het shirt van Feyenoord. Met de club werd hij landskampioen in 2017. De verdediger werd tussendoor nog verhuurd aan Willem II. 

Volgens VI ziet Nieuwkoop een terugkeer naar Rotterdam wel zitten. De vleugelverdediger past in de manier van spelen van trainer Arne Slot. Bij Feyenoord zal hij de strijd aan gaan met Marcus Pedersen.