Jansen zet streep door transferverzoek bij AZ: 'Wat mij betreft onbespreekbaar'

Jansen zet streep door transferverzoek bij AZ: 'Wat mij betreft onbespreekbaar'

09-08-2023 14:40
71

Voor AZ-trainer Pascal Jansen is een vertrek van Riechedly Bazoer onbespreekbaar. De 26-jarige verdediger annex middenvelder diende eerder deze zomer nog een transferverzoek in, maar inmiddels zijn de kaarten anders geschud in Alkmaar.

Bazoer greep zijn kans na het vertrek van Sam Beukema naar Bologna en door de nodige blessureperikelen achterin. Als voetballende verdediger maakte de oud-speler van Ajax, Wolfsburg en Vitesse een sterke indruk tijdens de voorbereiding.

"Riechedly is echt heel goed bezig. Hij heeft een moeilijk eerste jaar gehad bij ons met twee knoerten voor zich op het middenveld", zegt Jansen tegen Voetbal International, waarmee hij doelt op Jordy Clasie en de inmiddels vertrokken Tijjani Reijnders. "Toen hij vorig seizoen eindelijk kon spelen, raakte hij geblesseerd."

Jansen is glashelder over een mogelijke transfer van de zesvoudig international. "Wat mij betreft is dat onbespreekbaar", stelt de coach. "Toen Sam er nog was, was het niet zo gek dat hij aan iets anders dacht. Zijn perspectief is nu volledig anders en dat is cruciaal om het heilige vuur te laten branden. Hij voegt iets extra's toe, dus wat mij betreft blijft hij erbij."

AZ bereidt zich voor op de clash met Santa Coloma in de derde voorronde van de Conference League. Het eerste duel begint donderdag om 19.00 uur in Andorra.