'Ajax gaat bod uitbrengen op Deense rechtsback, duurste uitgaande transfer ooit'

'Ajax gaat bod uitbrengen op Deense rechtsback, duurste uitgaande transfer ooit'

09-08-2023 19:20 Laatste update: 19:20
191

Ajax gaat op korte termijn een bod uitbrengen op Anton Gaaei van Viborg FF. Dat meldt het doorgaans betrouwbare BT woensdagavond. Volgens de Deense krant bereiden de Amsterdammers een bod voor van ongeveer vier miljoen euro. 

De uitgaande transfer van Gaaei zou de duurste transfer ooit betekenen in de geschiedenis van Viborg. Momenteel is Elias Achouri de duurste speler die Viborg verliet. Hij maakte een transfer naar FC Kopenhagen voor zo'n drie miljoen euro. Gaaei heeft in Denemarken nog een contract tot medio 2026. 

Wedden

Meer odds

De club uit Amsterdam gaat de komende dagen een officieel bod neerleggen bij Viborg. Naast Ajax is ook FC Kopenhagen zeer geïnteresseerd in Gaaei. De Deense topclub heeft meermaals geprobeerd om de verdediger los te weken bij Viborg, echter slaagde Byens Hold daar niet in. 

Mocht Ajax daadwerkelijk vier miljoen euro bieden, is Viborg bereid om mee te werken aan een vertrek van Gaaei. De rechter vleugelverdediger brak het afgelopen seizoen door in de Superligaen en speelde 44 officiële wedstrijden in het shirt van Viborg. Daarin was hij goed voor één doelpunt en zes assists.