'Ajax weet wat het ongeveer moet betalen voor Championship-topscorer Akpom'

'Ajax weet wat het ongeveer moet betalen voor Championship-topscorer Akpom'

10-08-2023 10:32 Laatste update: 10:52
186

Ajax-doelwit Chuba Akpom moet ongeveer zeventien miljoen euro kosten. Dat meldt Sky Sports. De 27-jarige aanvaller van Middlesbrough staat in de belangstelling van meer clubs dan alleen de Amsterdammers.

Deze week kwam naar buiten dat Akpom een van de topkandidaten is bij Ajax, dat op zoek is naar een volwaardige concurrent voor Brian Brobbey. De jacht op de Engelse spits, die zich vorig seizoen met 28 goals tot Championship-topscorer kroonde, wordt er waarschijnlijk één van de de lange adem.

Middlesbrough heeft namelijk een helder eisenpakket: Akpom moet ongeveer zeventien miljoen euro opleveren én Boro wil eerst een nieuwe spits aantrekken. Het aflopende contract van Akpom drukt de prijs enigszins.

Naast Ajax hebben tal van clubs interesse. RC Lens zou zelfs al een bod van 9,2 miljoen euro hebben uitgebracht. De Franse club eindigde afgelopen seizoen op de tweede plaats in de Ligue 1 en gaat de Champions League in, maar verloor deze zomer Loïs Openda voor ruim veertig miljoen euro aan RB Leipzig. Ook Premier League-promovendus Sheffield United zit achter Akpom aan.

Akpom doorliep de jeugdopleiding van Arsenal, maar een doorbraak in Londen bleef uit. Hij werd verhuurd aan Brentford, Coventry City, Nottingham Forest, Hull City, Brighton en het Belgische STVV. Via PAOK Saloniki kwam hij in 2022 bij Middlesbrough terecht, waar de voormalige jeugdinternational net het seizoen van zijn leven achter de rug heeft.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Dirk Kuyt!