'Barça heropent gesprekken met City: Xavi ziet Portugees als prioriteit'

'Barça heropent gesprekken met City: Xavi ziet Portugees als prioriteit'

11-08-2023 23:28 Laatste update: 23:30
17

FC Barcelona is nog altijd zeer concreet voor João Cancelo en heeft de gesprekken met Manchester City heropend. Trainer Xavi ziet de Portugese rechtsback als prioriteit in de transferzomer. 

Barça klopte begin augustus al aan bij Cancelo, die de afgelopen maanden op huurbasis voor Bayern München speelde en onlangs weer terugkeerde in Manchester. De Portugees zou al een persoonlijk akkoord hebben bereikt met de Catalaanse club, waardoor alleen nog het akkoord tussen City en Barça rest. Het werd de afgelopen dagen bekend dat Ousmane Dembélé naar Paris Saint-Germain vertrekt, waardoor de Catalanen de financiële middelen hebben om met City te onderhandelen.

Cancelo stond lange tijd bekend als back van wereldformaat, maar verloor langzaam zijn basisplaats bij Manchester City. De Portugees was het hier niet mee eens en zorgde voor rumoer in de kleedkamer, waarna Guardiola tijdelijk afscheid nam van de speler. Bayern besloot uiteindelijk de koopoptie niet te lichten. Cancelo werd in 2019 voor 65 miljoen euro overgenomen van Juventus en ligt tot 2026 onder contract bij The Citizens.