Debutantenbal in Nijmegen: Excelsior verslaat NEC na doelpuntenfestijn

13-08-2023 14:18 Laatste update: 14:29
209

Excelsior heeft drie punten overgehouden aan een heerlijk voetbalgevecht in het Goffertstadion. Tegen NEC eindigde het in een 3-4 overwinning voor de Rotterdammers. Bijzonder detail: zes van de zeven doelpunten werden gemaakt door debutanten.

NEC opende tammetjes in eigen huis. Hoewel de ploeg van Rogier Meijer de bal had, proefde Excelsior dat er wat te halen viel. Bij de eerste de beste uitbraak was het raak. Na een goede actie van Couhaib Driouech liet spits Nikolas Agrafiotis doelman Jasper Cillessen kansloos. Het antwoord van NEC liet tot het einde van het eerste bedrijf op zich wachten. Ajax-huurling Youri Baas, die eerder verhuurd werd aan Excelsior, kopte raak na een afgemeten voorzet van collega-back Bart van Rooij.

Na de gelijkmaker pakte NEC door en nog voor rust werd het 2-1. Sontje Hansen, een debutant, verschalkte Excelsior-goalie Stijn van Gassel met een bekeken schot in de verre hoek. De Kralingers kwamen sterk uit de kleedkamer en namen het heft in handen. Het leverde binnen tien minuten een nieuwe gelijkmaker op. Debutant Casper Widell werd vogelvrij gelaten en kon binnen knikken.

De treffer van Widell was een inleiding voor nóg twee debutantengoals. Eerst zette NEC-spits Koki Ogawa zichzelf op het scoreformulier, door overtuigend raak te koppen en de Nijmegenaren voor de tweede keer op voorsprong te zetten. Excelsior reageerde snel: Richie Omorowa gleed binnen na een voorzet van Arthur Zagré.

Daar leek het bij te blijven. Niets was minder waar. In de tiende minuut van de blessuretijd knalde debutant Oscar Uddenäs de winnende voor Excelsior tegen de touwen. Het laatste fluitsignaal klonk meteen daarna. NEC neemt het volgende week op tegen Heracles Almelo, terwijl Excelsior Ajax op bezoek krijgt.